Võtsin viimaks ette musta koogi tegemise. Midagi läks muidugi valesti, sest kook ei olnud nii paks kui pidanuks olema. Muidugi ma ei tea, mis metsa läks. Võimalik, et siin müüdav hapukoor (jah ma tean, hapukoor ei muuda koogi paksust) pole see õige või siis küpsetuspulbrit sai liiga vähe või lihtsalt ma pole ahjuga eriti tuttav ja 200kraadi asemel oli reaalselt 150 kraadi. Söödav sai küll. 12 tundi ta muidugi enne söömist ei seisnud, vaevalt kaks tundi ehk enne kui noa sisse lõime ja maitsma hakkasime. Anne hindas selle vaimustavalt heaks, ma hindasin okeiks suure hulga arenemisruumiga. Järgmine kord siis paremini 😉
Kräsupeakook ehk must kook
aprill 1, 2011 kell 00:07 (Uncategorized)
Ülle said,
aprill 5, 2011 kell 11:03
Tere!
Googeldasin siin kräsupeade retsepte ja silma jäi Sinu kirjutatu. Nimelt on kräsupea üks mu lemmikuid ning hea meelega teeksin seda ka oma nö. saksa perele, ent pole veel suutnud välja mõelda, millega asendada meie hapukoort. Siit ka küsimus – millist toodet Sa kasutasid? Ehk prooviks ka ära ja vaataks, kas tuleb midagi välja! 😀 Muidugi veel üks probleem vist kondentspiim… Minu retsept nimelt sisaldab ka seda : 😉
Tervitused ja ilusat kevadet!
Ülle
Shamio said,
aprill 5, 2011 kell 11:24
Hei!
Ma kasutasin hapukoorena Sauerrahm (teise nimega saure Sahne). Maitse ja välimus ei ole küll täpselt sama, mis Eesti hapukoorel aga käib küll. Ja kui poest otsid seda, siis mina leidsin 200g topsikutes, nagu Eestis jogurt on. Kilepakendites küll pole leidnud. Kui sul muidu Vene pood või supermarket lähedal on, võid sinna piiluda ja hea õnne korral võid sealt õigemat hapukoort leida.
Kondenspiima (Kondensmilch või Büchsenmilch) leidsin peale mitmeminutilist külmletist otsimist hoopis kohvipulbrite jms juurest. Natuke ebaloogilises kohas küll minu meelest 😀
Ja muidugi, kui ei ole kindel et just parim tuleb, siis pane lihtsalt hääääästi palju šokolaadikatet ja siis on 100% kindlusega superhea xD
Ene